21 april 2008

Pant-tanten!

Jobbade hela dagen igår, det var en långsam söndag, fanns inte så mycket att göra, så jag iakttog en tant. Hon brukar alltid leta burkar i buskarna utanför, hon kommer oftast in flera gånger om dagen och pantar burkar.
Hur som helst, så var det en kund innan som hade med sig en säck med flaskor, vissa av flaskorna visade sig vara "gamla", vilket i sin tur ledde till att pantautomaten inte tog emot flaskorna.

Flaskorna som inte automaten tog emot kastade kvinnan i sopinkastet, en annan kund hade lagt en påse med "ogiltiga" flaskor vid sopkorgen vid ingången.

Efter ungefär 30min kommer den där tanten, hon tar genast påsen med de "gamla" flaskorna, hon är till och med så fräck att hon stoppar in hela armen i sopinkastet och fiskar upp lite burkar och flaskor som kunden innan och andra kunder kastat.

"Hallå?! Vad håller du på med människa, det finns en anledning till varför de där burkarna och flaskorna ligger i soporna!!!"

Hade jag bara lust att skrika, men jag höll mig och svor inom mig istället, som jag alltid brukar göra när hon kommer.

Jag vet inte varför, men jag blir galen varje gång hon kommer in i butiken, hon vandrar långsamt och plågsamt på mina nerver, särskilt de gångerna då hon pantar bara en burk, ställer sig i en lång kö för att få _en_femtioöring!

Tanten kastade inte flaskorna som kunden innan hade lämnat efter sig, utan tog med sig dom och gick vidare till nästa affär.

Onödigt inlägg, ville bara dela med mig av det lilla som hände på mitt tråkiga jobb idag.
Skyller på klockan, har suttit uppe hela natten och skrivit PM tills nu.
Ska lägga mig strax, får lite dåligt samvete då solen skiner utanför och det är varmt trots att det är så tidigt på morgonen, perfekt väder för en morgonpromenad!

6 kommentarer:

anna wintour sa...

det var väl inget onödigt inlägg? Jag älskar och läsa vad folk irriterar sig på och i detta fall snåla kärringen

Anonym sa...

Ha ha ha ha....roligt inlägg. Jag förstår precis vad du menar. finns människor med speciella små egenheter som man kan reta ihjäl sig på.

F-n, säg till henne nästa gång. Jag hade nog aldrig klarat att hålla käft!

Ha en bra dag i solen/

KurdishFlower sa...

Anna -

Jag hatar snåååååååååååååla människor, det kliar i hela min kropp när dessa kommer, att sitta i en butik på helgerna gör inte saken bättre, man slutar aldrig att bli förbluffad över hur snåla människor är.

Susanne -

A duu, det var bra nära den här gången. Hon tog livet av mig, äckligt beteende! Förstår inte hur man kan sjunka så lågt.

Bara en liten pärla sa...

hahah skönt o höra att andra har det lika pinigt på sina jobb!

Har liknande problem där jag jobbar - folk anstränger sig för o pruta på plagg som kostar 29 kr me 70% rabatt - när man säger NEJ (enbart för o jävlas såklart)så vill de pruta på sig trägalgen istället!

Hur tänker folk...?! usch!

Anonym sa...

Tror knappast att tanten är snål utan antingen fattig eller senil. Och är hon trots allt snål så beror det nog på att hon behöver vara det eller tror att hon behöver vara det. Och då menar jag inte senil som ett skälls ord utan som en sjukdom. Tycker det är värre då vuxna friska människor ska pruta på allt, lämna tillbaka använda festkläder för att de ändå inte tänker ha på sig samma utstyrsel en gång till. Eller när de använder sönder plaggen och reklamerar dom för att få nya kläder.
Skulle inte låta en gammal dam störa mig...

KurdishFlower sa...

Bara en liten pärla -

Om du bara visste vad jag får stå ut med på jobbet..

Anonym -

Tanten är varken senil eller fattig :) Hon är bara snål!

Håller med dig om allt du skriver i övrigt.