07 april 2008

NOLL TOLERANS!

Vill bara upplysa _alla_ som läser denna blogg om att jag hädanefter kommer att visa NOLL TOLERANS mot senaste tidens "gulliga" kommentarer jag fått!
Folk som surfar på nätet verkar ha en tendens att glömma bort att lagen även gäller på nätet!Hur anonym du än försöker vara så hittar polisen alltid dig eller datorn du skrev ifrån.


Två personer är nu polisanmälda.
Ni som blev anmälda kommer snart att få hem ett brev i brevlådan!
Hoppas att ni lär er en läxa ni sent kommer att glömma!
Kommentera gärna i min blogg, kritisera mig, skriv vad ni vill!

Har inget emot det så länge ni argumenterar på ett civiliserat sätt, har inte förväntat mig att alla ska hålla med mig i allt jag skriver.


Brb 5 kap Om ärekränkning

1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt, skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år.

Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll eller den omfattning i vilken den blivit spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada.

3 § Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.

Är brottet grovt, dömes till böter eller fängelse i högst sex månader.

4 § Förtal av avliden skall medföra ansvar enligt 1 eller 2 §, om gärningen är sårande för de efterlevande eller den eljest, med beaktande av den tid som förflutit sedan den avlidne var i livet samt omständigheterna i övrigt, kan anses kränka den frid, som bör tillkomma den avlidne.


5 kommentarer:

Maha sa...

Bra tjejen! Man ska inte behöva stå ut med skit för att man sticker ut och säger sitt. Du skriver ofta om saker som inte faller alla i smaken-men du står upp för det du tycker och tänker. Fortsätt....

Dolce Mavi sa...

Bra inlägg (som vanligt), du har så rätt gulay, folk ska inte tro att dom kan skriva vad som helst bara för att dom skriver som Anonym. Allt kan spåras och det kan poliserna också göra.. Alla vi har ju Ip adress =)

Anonym sa...

Bra Gülay!

På internet tror många att de är "anonyma" men ack så fel de har....

Kul att hitta din blogg och läsa om dina tankar och funderingar.

kram på dig!
/Sara från estet

Anonym sa...

Bra gjort! :)

KurdishFlower sa...

Tack alla, :)

Sara, vad kul att du hittade hit! :)