23 mars 2008

Långa nätter..

Nätterna är långa, dagarna meningslösa, allt känns tomt, allt verkar sakna mening.
Kan inte sätta ord på det jag känner, kan inte förstå meningen med allt detta.
Varför? varför? Varför? varför? Varför?
Allt börjar komma över mig nu, det gör ont, så ont..
:'(

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, av erfarenhet vet jag att när begravningen har varit kommer den stora tomheten och man har tid att känna efter och sörja. Då är det svårt. Det som jag har blivit hjälpt av, särskilt om jag inte kunnat sova är att skriva, skriva för mig själv, skriva om alla tankar och känslor och frågor och vad som helst som dyker upp i hjärnan. Inte på på en blogg eller för andra att läsa utan bara för att fästa tankarna och det svåra och kanske få syn på några trådar. Jag känner med dig och det är svårt för dig att tro det nu, men så småningom lättar det lite även om du alltid kommer att sakna den du mist. Det svåra för dig och andra anhöriga är väl att ni inte får sörja i fred utan allt rivs upp igen när rättegången börjar. Men försök "skriva av dig" och sök hjälp om du känner att det blir för tungt, det är ju så speciella omständigheter som överträffar den värsta mardröm.
Kram från en som vill dig väl.

KurdishFlower sa...

Tack..
Dina ord betyder mycket, tiden läker nog alla sår, jag har inte kunnat sörja ordentligt..

Anonym sa...

Tiden läker alla sår....heter det men det gäller inte riktigt alla sår. Hjärtesår - kanske - men när viktiga personer bara rycks från en och man inte kan träffa dem eller prata med dem eller krama dem, eller...så har man nog sår efter dem hela livet. Eller ärr. Man lär sig att leva med såren och det gör inte så ont längre att prata om de döda, men krafsar man på såren så smärtar de. Och kanske vill man ha det så, så man inte glömmer. Med tiden kan man både skratta åt minnena och gråta när minnet blir för starkt. Men saknaden kan komma när som helst.

Nej, i början är det chockfasen som gäller och den är olika lång för olika personer och situationer, och så länge man har fullt upp med det praktiska så "hinner" man inte sörja ordentligt.

Så låt dig sjunka för att sedan börja stiga igen, var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där...

KurdishFlower sa...

Jag antar att jag är i chockfasen än, allt kommer nog att bli till verklighet efter rättegången..

Jag vet, jag får leva med ärren hela livet, men vi har ju lilla Iza, hon göra allt lättare, hon lyser upp den dystra vardagen..

van Semyan sa...

Hej Gülay, yine ne oldu?
Sköt om dig gumman jag saknar dig, läs min blogg om du har tid http://vansemyan.blogspot.com
Puss/Barzan

Anonym sa...

Ja, Iza har ni ju, tack och lov. Mitt i bedrövelsen lyser solen!

Läs gärna en bok om kriser om du inte har gjort det förr, det hjälper att känna igen sig och se att man är "normal" i sin sorg, att sorgen har olika faser som alla går igenom.

Anonym sa...

du e fan en jävla turk hora. ni alla kurder från maras- sivas trakten beter sig som turkar. fitt hora, jävla gulay hora. dra åt helvete

KurdishFlower sa...

Anonym 1 -

Träffade Iza idag, det hjälper jättemycket, hon är verkligen en liten sol. :)

Barzan -

Ska ta en titt på bloggen, daha ne olacak? Är bara ledsen över allt som har hänt..

Anonym 2 -

Gullig du är, jättefina ord ;)Din mamma har verkligen uppfostrat dig väl.

Anonym sa...

När är rättegång? Är det offentligt. Finner ingen fakta på nätet! // Upprörd medmänniska

Anonym sa...

Vem kallar du för hora? Man märker ju att du är svartsjuk på Gulay och hennes släkt.

Jag håller med dig Gulay, hennes mamma har inte uppfostrat henne som en normal människa ska vara.

Gulay, du kan alltid anmäla henne, det är inte så svårt att spåra hennes kommentar som hon har skrivit =) eller det kan en också vara en av D´s familje medlem.. vad tror du?.. Jag tror det iaf.

Tack o hej

KurdishFlower sa...

Upprörd medmänniska -

Utredningen är inte färdig än, det dröjer att tag till, vet ej om den är offentlig.

Anonym 3 -

Jag vet inte vem det är, tycker bara att det är komiskt :)

van Semyan sa...

Jag säger bara herregud.
Anonym, du visar varken repekt för dig själv, Gülay eller din far/mor. Du visar bara hur dom misslyckats med dig som individ.
Obildade människa, förvånad att du ens kan läsa denna blogg, jag tror den är lite FÖR sofistikerad för sånna ignoranta & helt enkelt respektlösa människor som dig. Föresten så verkar du inte veta vad innebörden av hora är.
Turk/Kurd spelar ingen roll så länge man inte är/slutar upp som dig anonym. Dessutom så kallar du inte Gülay hora, hora kan du vara själv.
Puss - som du inte är värd :D HAHAHAHAHAHA!

Anonym sa...

Du som skrev detta
"du e fan en jävla turk hora. ni alla kurder från maras- sivas trakten beter sig som turkar. fitt hora, jävla gulay hora. dra åt helvete"

Jag kan ingett annat säga förutom att du ska ta o skämmas.. är det så man ska tilltala en annan medmänniska?? fy skäms på dig!!!!
du är nog bara ännu en fegis som inte vågar stå för det du säger, FEGIS!! jag personligen tycker att sådana människor som du borde söka hjälp av en psykolog eftersom du verkar ha grova problem!! Jag är sj från maras o jag är definitivt inte en hora o beter mig inte som en turk.. förresten hur beter sig en turk? är det fel att vara en turk? genom dina kommentarer märker jag att du inte är skolad! GÅ I SKOLAN O LÄR DIG NÅGOT!!
tänk på att du, genom dina ord representerar din familj,, inte har din mamma lr pappa uppfostrat dig till en sån.. ingen förälder skulle göra det.. ta dig i kragen o sluta kläcka ur dig en massa opassande kommentarer../

Anonym sa...

min mamma, visst är hon vacker? det hon gör är allting du inte gör, du skriver om att du vill "rädda" ditt land men du gör ingenting åt saken. du vet ingenting om hur hon har kämpat för ditt land & hur mycket hennes hjärta brinner för det, istället för att stötta henne & tycka att hon gör ett bra jobb (vilket hon gör) så förnderar du henne rakt igenom. vad ligger bakom detta då avundsjuka? ja vad vet jag- sanningen ligger hos dig. försök att snacka lite mindre & gör lite mer. som jag ser det så behöver världen fler görare inte mer snackare ta mitt ord inte allt för hårt. men INGEN skriver sådär om en levande hjältinna. UNT har höjt upp henne, svergie är på hennes sida. va inte så bitter, försök att le lite du också solen kommer att lysa på din sida en dag :)

KurdishFlower sa...

Atosa -

Ingen är bitter eller förnedrar din mamma, din mamma gör ett jättebra jobb men hon ska inte använda Tubays namn på det där viset då Tubay inte hade något med det din mamma kämpar för att göra. Tubay behövdes inte "räddas" från sin isolering, hon levde inte i den sorts förtryck som din mamma kämpar för.

Mvh

Anonym sa...

TILL ATOOSA:
Du sa att din mamma är vacker. Det är min också, men bara för att dom är vackra så blir dom inte fotomodeller. Du själv borde göra något istället för att sitta och skriva kommentarer. / Melissa Mavi