02 april 2008

Tayyip Erdogan till Sverige!


Demonstration mot den turkiske premiärministern Tayyip Erdogan idag 11.30 utanför Riksdagen!

Jag kan tyvärr inte själv närvara, men hoppas att så många som möjligt dyker upp!


Citat från bloggen "The Weekly Scissor":


"Onsdag den 2/4 kommer den turkiske premiärministern Tayyip Erdogan till Sverige. Kurder runt om i Sverige planerar en demonstration i Stockholm för att rikta uppmärksamhet mot de otaliga försök från den turkiska sidan att trycka ner det kurdiska folket och den kurdiska kulturen. På den senaste tiden har videoklipp cirkulerat på nätet där turkiska civilpoliser ses agera med våld mot kurdiska ungdomar som protesterar mot förbudet att fira Newroz (kurdisk högtid)."


Källa & länk till resten av inlägget:

3 kommentarer:

Tabula Rasa sa...

Ett år gammal, ojj så liten. Men det är bra att hon har så många människor runt omkring sig som bryr sig. Det är det viktigaste. Såg att du länkat till min blogg =) Tack. Din blogg är intressant med, brukar kika in då och då.

KurdishFlower sa...

Ja, hon är vår lilla ängel, solstråle och tröst..

Tack själv :)

Anonym sa...

Om man skaffade tillstånd för att fira högtiden fick man det i turkiet.. Det va de som inte ansökt om tillstånd som inte fick fira. Sen är det inte rätt att slå sönder turkiska polisen , inte deras fel . Sen använde många högtiden till att visa sitt stöd för pkk. Tror inte att högtiden handlar om pkk. Sen gillar ja inte tayyip erdogan heller .