02 april 2008

Fredrik Malm!

Ett stoppljus, en skraplott, en swimmingpool, en rödräv och Karlstads kommunsymbol. Fredrik Malm (fp) ger exempel på saker som den turkiska staten uppfattar som hot.

"I dag kommer Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan till Sverige för att träffa statsminister Fredrik Reinfeldt. Samarbetet mellan Sverige och Turkiets ska vårdas och svenska politiker står i kö för att betona vikten av ett turkiskt EU-medlemskap. När Erdogan nyligen var på besök i Tyskland slog han fast att "assimilering är ett brott mot mänskligheten". Med tanke på Turkiets egna ansträngningar på det området är uttalandet fascinerande. Det turkiska rättssystemet ska anpassas till EU-standard, men utvecklingen går trögt. Förnekelsen av kurderna, deras nation och språk är nämligen djupt förankrad i den turkiska statsapparaten. I EU samsas den germanska och romerska rätten. Med Turkiets nuvarande reformtakt skulle vi få en tredje rättstradition. Vi kan kalla den för Lex Totalitarus.


När statsrådsberedningen som bäst planerade för Erdogans besök till Sverige dömdes politikern Hasip Kaplan till böter: 100 lira (ca 500 kr) ska han betala till turkiska staten för att han pratade kurdiska 12 juli förra året. I Sverige delas sådana böter ut om du felparkerar, i Turkiet bötfälls du om du talar ditt modersmål. Låt oss titta lite närmare på hur Turkiet behandlar landets icketurkar. Ibland påtalar turkiska åklagare att det kurdiska språket inte är förbjudet. I stället är det tre bokstäver som är otillåtna, eftersom de inte finns i det turkiska alfabetet. De bokstäver som anses smäda den turkiska republiken är W, X och Q. I dagens internetvärld är det förstås svårt att förbjuda bokstaven W. Även en åklagare måste ibland surfa in på justitiedepartementets hemsida för att ta del av nya juridiska landvinningar. Men det spelar mindre roll. Apropå W tillåts kurder sedan några år tillbaka fira nyåret "Newroz" - om de stavar det "Nevroz". För två år sedan åtalades borgmästaren Osman Baydemir för att ha skrivit "Newroza we piroz be" (Gott nytt år). Kanske skulle han ha sluppit åtal om han skrev "Nevroza ve piroz be" i stället. Men det är inte säkert för ungefär samtidigt avskedades hela kommunfullmäktige i stadsdelen Sir för att på kurdiska ha informerat invånarna om sophämtning.Några månader tidigare var det folkstorm i Turkiet.


Den statliga lotterimyndigheten hade godkänt en skraplott där den som skrapade bort östra delen av turkiska kartan kunde vinna en miljon. Skraplotten trotsade "nationens odelbarhet" och inspirerade till terrorism enligt kritikerna. Likt Ghostbusters ryckte myndigheterna ut och stoppade lotteriet. Nationen räddades ännu en gång! Skraplotten slog sig ned på de anklagades bänk tillsammans med en simbassäng. Det var förra våren som de turkiska myndigheterna noterade att en pool i Diyarbakir hade en form som var alltför lik Kurdistans gränser. Borgmästaren, arkitekten och byggföretaget ställdes inför rätta och bassängen byggdes om. Åklagaren vände sig till polisen för att bekräfta att bassängen liknade det förbjudna landet eftersom alla kartor är bannlysta.


Även Carl von Linné hotar Turkiet. Det gjorde han redan år 1758, alltså 165 år innan Turkiet bildades. Flera vetenskapliga namn på djur har nämligen regionala beteckningar som hänvisar till Kurdistan och Armenien. Detta oskick satte Turkiets jordbruksministerium stopp för genom att döpa om djuren. Vulpes Vulpes Kurdistanica (Rödräv) heter numera bara Vulpes Vulpes, och Ovis Armeniana (vildfår) heter Ovis Orien Anatolicus. De kristna ger också staten huvudbry. Man förnekar inte att armenierna och assyrierna/syrianerna finns, utan att de fanns. Folkmordet på över en miljon människor under första världskriget ägde aldrig rum, enligt regeringen. För att hamra in denna lögn finns lag 301 till hands, som förbjuder kritik mot "turkiskheten". Den armeniske journalisten Hrant Dink dömdes och nobelpristagaren Orhan Pamuk åtalades enligt lag 301. Dink mördades sedan, och Pamuk drevs i landsflykt.


Den kurdiska röd-gul-gröna flaggan är också förbjuden. Problemet för de turkiska myndigheterna är att färgkombinationen i sig anses vara ett stöd för gerillan PKK. Därmed ansågs landets trafikljus inspirera till våldshandlingar. Krav restes att byta ut grön gubbe mot blå.


Eftersom kriget mot terrorismen måste föras på alla fronter agerade makthavarna i vissa städer resolut och täckte över det gula ljuset vid övergångsställena. Medborgarnas "säkerhet" måste ju sättas i främsta rummet.


Ett annat exempel är när miljöpartisten Asso Zand från Karlstad stötte på patrull vid gränsen mot Irak. Efter att bil och bagage genomsökts grundligt fann polisen till slut vad de sökte. På Assos kavajslag satt Karlstads prydliga kommunsymbol "solen i Karlstad". Märket beslagtogs och skickades till säkerhetstjänsten för analys, och Zand kunde obeväpnad resa in i Turkiet.Det är lätt att raljera över dessa erbarmerliga försök att förneka kurdernas och de andra minoritetsfolkens rätt att behandlas som värdiga medborgare. Men exemplen ovan är inte på låtsas, utan beskriver Turkiet på 2000-talet. På Skeppsholmen i Stockholm ligger Kurdiska Biblioteket, det är världens största bibliotek för böcker som är bannlysta i Turkiet. Fredrik Reinfeldt och EU-minister Cecilia Malmström borde ta med Erdogan på ett besök dit."
Källa:
Härligt Fredrik Malm!
Vi får hålla tummarna för att statsministern lyssnar på dig och tar med sig Erdogan till det Kurdiska Biblioteket.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Med högsta volymen på mobilen så studsar ungarna runt i rummet och dansar till en låt. Ballkongen är på vid gavel. Efter en liten stund kommer jag på att det är en kurdisk låt och vi befinner oss i Istanbul. =/
Man har som svenne lust att koppla på största högtalaren, men jag har sett"orient express" så jag lät bli. Stängde ballkongdörren istället=P

Anonym sa...

SÅ bra att du skriver om det här Gülay!

Det är så absurt men samtidigt hemskt att det är sant det som sker i Turkiet.

Anonym sa...

Hejsan Krudish Flower. Inte för o vara negativ mot din artikel eller nå sånt Men har du åkt ner till turkiet och sett allt de du berättar om själv eller?. Jag kom precis tillbaka till sverige och hotellet jag bodde på antar jag att de var kurder som ägde och det kurdiska språket är enligt mig ohotat ifall vi tar det från "modersmål "perspektivet du sa. Desutom så kom det kontrollanter som kontrollerade hotellet som talade kurdiska med ägaren. Jag tycker du borde vara lite mer överblickande över situationen där nere istället för att skriva det du hör. Det ger mycket fel blick över landet och folket. jag är svensk själv och tycker att de där "turk kurd" snacket är skitsnack men har sina grunder någon stans som förfrängts av några personer. situationen kommer aldrig bli bättre ifall sånna som du sitter här i sverige framför datorn och låtsas bry dig om situationen i turkiet eller kurdistan eller va man ska kalla världen. Så skippa de negativa och försöka hitta en fredlig lösning istället men jag antar att du är en pkk suporter också eftersom du är så hatisk av dig i dina texter. turkar har sina dåliga sidor också men nämn EN nation som är perfekt? Jag vill avsluta med att säga att jag har både kurdiska och turkiska vänner som är väldigt "tighta" om man säger så och det är grunden till att jag kan skillja på det kurdiska och turkiska språket.

KurdishFlower sa...

Anonym 1 -

Kurdisk musik är numera tillåtet, men inte all sorts musik, allt som har politiska budskap är förbjudet.
Turkarna gör allt för att "smöra" in sig i EU.

Det var inte länge sen Yildiz Tilbe(känd sångerska) hade en egen show på en av de största turkiska kanalerna, hon pratade öppet om att hon var kurd och hennes gäster som besökte showen var oftast kurder. Showen var direktsänd varje vecka, hon fick ett samtal av några politik som tyckte att det spelades och pratades för mycket kurdiska i hennes show under en av reklamerna. Hon ställde sig framför kameran och nåt i stil med:

"Vissa politiker tycker att det används för mycket kurdiska på min show, jag är kurd och jag tänker fortsätta med min show som jag vill, enda sättet att få stopp på mig är om ni skjuter mig i pannan"

Detta var ca 1år sen,. Hennes show slutades sändas kort efter det.

Sunkilainen -

Ja, världen måste öppna sina ögon och se vad turkarna gör.

Anonym 2 -

Artikeln är skriven av Fredrik Malm, och den publicerades idag i expressen.
Ja, jag har varit i turkiet och jag har sett detta själv. Allt är tillåtet så länge det sker bakom stängda dörrar. Tror du att jag som kurd skulle kunna ha min kurdiska flagga hängandes på min balkong där utan att bli arresterad?

Turkiet ska s.k vara ett "enat" land, alla som påstår sig ha en annan flagga än den turkiska är förrädare.

Klart att kurder pratar kurdiska med varandra i Turkiet.
Minns du upploppen i Diyarbekir och Batman för 1-2år sedan, när Erdogan sa i direktsänd TV "Håll er inne imorgon, mina soldater kommer inte bry sig om det är kvinnor eller barn eller äldre, alla som är ute imorgon blir skjuta"

Mycket riktigt så blev flera barn dödade, polisen sköt hejvilt,.

Visst är det lättare att blunda och låtsas som att detta inte finns?

Turkarna håller upp en falsk fasad inför resten av värlen, åk ner till Turkiet och säga Kurdistan, så får vi se vad som händer.

Jag känner turkar, jag har ingifta turkar i min släkt, jag hatar inte turkar, jag hatar regeringen. Vi har turkar i vår by som blivit kurder av att leva med oss.

Mina släktingar som har "icke-turkiska" namn blir stoppade i passkontrollen hur länge som helst och utfrågade om varför de inte har turkiska namn osv, bara sådär enkla löjliga saker blir vi utsatta för.

Jag tycker att du ska öppna ögonen själv, söka lite på youtube och se lite klipp själv, en bild säger mer än tusen ord.

Börja med att kolla på denna:

http://youtube.com/watch?v=WOdYH59iFF0&feature=related


Mvh

KurdishFlower sa...

http://youtube.com/watch?v=EjH-vk92HsE&feature=related

Dolce Mavi sa...

Anonym 1 -Du kan inte jämföra ett Hotell med en makroekonomi, dvs ett helt samhälle.

Gülay - Det heter Siirt :)

Bra att någon skriver om Kurderna i Türkiye.. FOlk bryr sig typ bara om irak numera.

Puss canim.

Anonym sa...

Kurdish flower du hat skämt ut dig- ta aldrig den där knarkaren som exempel igen. hon gick ut på scenen drågpåverkad och de va de som var droppen. Va e de för snack? Titta på ibrahim Tatlises han har varit med i tv branchen i över tio år. folk har fått höra kotroversiella låtar som egentligen inte är tillåtet. men när kurdiska låtar spelas upp så blir de ingen debatt så de är tillåtet. Folks omtycke om att de spelas upp är deras en sak. Alla turkar hatar inte kurder utan de e dem turkiska familjer som drabbats av pkks fula attacker och förlorat sina söner och familjemedlemar. Tror du verkligen folk är så pass dumma i huvudet och låta problemet vara? Jag har läst lite i din blogg och sett att du mist din sysling jag beklagar sorgen men där har vi ett exempel om du förstår vad jag menar? Vad är de för fel på människorna nu för tiden?

Anonym sa...

Bara för att ni har hört någon eller några prata kurdiska så tror ni att allt är frid o fröjd där nere. Som Gulay skrev åk när dit och säg bara ordet "kurdistan" så kan du se vad som händer med dig.
För ett par dagar sedan grep man 30personer för att de hade tradionella kurdiska kläder på sig under newrozfirandet, man grep en pojke för att han hade skickat ett sms på kurdiska. Bokstäven W är förbjudet- hur roligt låter inte detta. Det här är bara några "simpla" händelser, listan kan bli hur lång som helst. Tror du inte på det som skrivs här ÅK ner dit och se det med egna ögon.

PS. Gulay jag tycker att ni ska lära den där vansemyan nånting pojken om situationen i kurdistan för enligt honom är turkiet ett demokratiskt land. =)

KurdishFlower sa...

Dolce -

Puss på dig också sötnos!
Ett ämne för dig att skriva om kanske också?

Anonym nr 3 -

(Vore bra om ni skrev något annat än anonym när ni kommenterar, så jag kan hålla reda på vem som är vem.)

Nej då, varför det?
Klart Ibrahim Tatlises får sjunga några kurdiska låtar när han har Ataturks bild bakom sig och när han säger: "Vad lyckligt lottad den som är turk är/Vårat land Turkiet, den som försöker dela på landet är förrädare" osv osv. Han kör dubbelspel, ganska smart, säger det turkarna vill höra och kör sitt race bakom deras rygg.

Jag såg liveprogrammet då Yildiz sa sådär, knarkare eller inte, hon är grym som står där och kolla politikerna i ögonen via kameran och säger det hon sa.

Exakt vilka låtar har Ibo sjungt som är förbjudna? Agir ketye dile min? Haygidi? Cane cane? Vilka av dessa är otillåtna?

Du babblar om alla som förlorat sina söner mot PKK, ja du, alla 3000 kurdiska byarna som blivit brända genom åren, tror du att byarna var tomma?

Massakerna som skedde i mina hemtrakter Maras på 70-talet, var det rätt det med? Barnen som blev mördade i Diyarbekir för 1-2år sen, som lekte på lekplatsen då polisen sköt hejvilt, var det också rätt?

Här kan du se ett klipp på alla oskyldiga som dog: http://www.youtube.com/watch?v=aO-mqLl5AY8

Finns hur mycket som helst, jag önskar att ingen dog, men i ett krig får man räkna med att soldater dör och att människor förlorar sina nära och kära, men man ska inte behöva förlora civila, äldre, kvinnor och barn som vi kurder har gjort och gör fortfarande.

Tack angående min syssling :(

Har lite bråttom just nu, hinner ej skriva så mycket, ska iväg till skolan igen.

Qonyakistan -

Ska ta ett snack med Vansemyan :)
Bra svar by the way!

KurdishFlower sa...

Ännu ett klipp från maras och det vi kurdaleviter fick utså :

http://www.youtube.com/watch?v=URxG0hgTMbY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=u71_4fkgtBA&feature=related

Gravida kvinnor, barn, äldre, i 3 dagar dödades människor. Den som förstår turkiska kommer att må illa av det som sägs.

Anonym sa...

turkiet e turkiet. finns ingen annan nation i de gränserna. Vi invandrare i Sverige har ju ingen nation i SVerige..same thing. Sen tycker jag absolut att kurderna ska få sina rättigheter men smöra för eu eller inte så får ni sakta sakta era rättigheter. Så länge pkk finns och så länge ni stöttar de kommer ni aldrig få de rättigheter ni suktar efter. Turkar o kurder e brööder egentligen. Problemet är pkk som konstit nog till o me dödar sitt eget folk.

Sen bor vi i Sverige. Vi borde försöka göra något åt de diskrimineringar och brister på rättigheter som vi invandrare utsätts för. Många invandrare intresserar si gmer för politiken i hemlandet istället för det land de faktist lever och bor i .

Tabula Rasa sa...

"Anonym" är uppenbarligen en turk. Jag menar, hur kunde människan annars veta vem Yildiz Tilbe är?

Behåll dina inskränkta och oupplysta åsikter för dig själv tack, det är väldigt tydligt att du lever med stängda ögon och stängt sinne. Det är korkade personer som dig som vandrar runt som fånar och tror att allting är bubbelrosa och rosenrött. Ta reda på lite mer fakta innan du uttalar dig om något du uppenbarligen inte vet ett skit om!

Och här har ingen kritiserat det turkiska folket i sig, vi går inte runt och pekar finger på varenda turk på Istanbuls gator- utan det är regeringen om är problemet! Landets system, politik- korruptionen som pågår, och allt annat som sker under ytan.
Har du aldrig lärt dig att vara samhällskritisk? Allt är inte bra bara för att Erdogan säger att han ska ändra en viss lagordning. Det löftet ger han vart och vartannat år- utan vidare förändringar.

Anonym sa...

Anonym
När turkar våldtar, skjuter, bränner, rent ut sakt torterar kurder till döds är det ingen fara. Världen blundar sina ögon så fort det handlar om diskriminering och kränkning av kurder men så fårt en kurd ens öppnar käften blir dem terrorister. Ni kan kalla mig för rasist, trångsynt eller vad fan ni vill men jag HATAR turkar och det står jag för. Det dem har gjort och fortfarande gör mot oss är oförlåtligt. Kurder och Turkar har ALDRIG markera mina ord ALDRIG varit bröder och kommer ALDRIG att bli det. Det funkar tyvärr inte så.
PKK är inga terrorister. Den kurdiska frågan kan inte lösas i Turkiet. Hela världen sitter och kollar på när vår existens förnekas ja då finns det ingen annan lösning än att ta till våld. När ni terrorist stämplar PKK säger ni att det är OK för Turkiet att döda Kurder. Varför är inte Turkiet terrorister? Dem har dödat mer än vad vi har. Dem har kränt och våldagit och gjort allt som är förbjudet. Men ändå sitter dem där som änglar. Säg mig varför?

Anonym sa...

Kurder och turkar är INTE bröder hur mycket ni än önskar det! Vad är detta för brödraskap?
Så länge den kurdiske folkledaren och frihetshjälten Öcalan sitter fängslad och så länge som den turkiska armen utför militära operationer mot de kurdiska frihetskämparna kommer den kurdiska frågan aldrig att lösas.
Kurdiska frågan kan inte lösas med våld utan genom demokratiska och fredliga medel vilket turkiet inte direkt är "beredd" att ta det steget utan fortsätter att mörda, lyncha, tortyra kurder.

Och förresten så fyller vår frihetshjälte Öcalan år idag. Må han leva i århundrade år. Önskar att han kunde vara bland sitt folk nu som firar hans födelsedag över hela världen.

Gunesimizi karartamazsiniz!

Rojbuna Roja me piroz be!<3

Anonym sa...

en tydlig paradox att man som kurd kan säga att man stödjer PKK och Kerok Apo, samtidigt som man säger att man HATAR Turkar......var de tinte den där Apo som sa att han älskar Atatürk och att Atatürk gjorde rätt när han slog ner de kurdiska revolterna ??

kallade inte den där APO kek Berzani för "bakåtsträvande nationalist" ???

Vad är detta för ord...??? Apo och dess organisation PKK är hundar till den fascistiska Turk staten...blicka österut och lär av kek Berzani !!

Biji Kurd u Kurdistan

Bimre Tirk !

Anonym sa...

KurdishFlower,
Var det inte du som var besviken på Svenska poliser när det gällde om din sysslings?
Var det inte du som var besviken på STV också? Du verkar vara besviken på allt o alla i världen när inte saker o ting går som du/ni vill.. tyvär så funkar inte vissa saker efter dina PKKs önskemål...

Du hade skrivit "Klart Ibrahim Tatlises får sjunga några kurdiska låtar när han har Ataturks bild bakom sig"
Men Hallå! Skulle han ha PKK ledarens bild bakom sig o säja"heja kurdistan" sjunga politik låtar på kurdiska i en live sändning? Vilket land tillåter det? STV? Nej tror inte det! Varför säger ni " turkar" hela tiden? e det turkarna eller regeringen ni har problem med? men det är ju typisk PKK deras medlemmar som skriver här.. så det är inte så konstigt tycker jag...

Glöm inte de Turkarna som organiserar stora konsert och samlar pengar för de kurdiska barn som inte har råd med skolan, kläder m.m... Hur försörjer annars de fattiga, outbildade kurder som har 10-15 barn med minst 2-4 fruar? Om det var så som ni skriver här skulle det inte finnas en enda kurd kvar i Turkiet idag...Så sluta med era skit snack! för ni kan bara lura er själva .. Det är synd att ni har blivit så hjärntvättade o blinda och ni inte hör o ser nåt annat än PKK.. Jag har bott där överallt i Turkiet bott i sk. "kurdistan" jag har inte sett såna hemskheter som ni nämner här i era blogg. jag säger inte att det är problemfritt heller o det problemet heter PKK

Du /ni uppvuxen eller födda I Sverige och ni kanske åker en gång om året och BARA umgås med PKK kurder och blir hjärntvättade med massa skit som inte är sant.. Du/ni kanske inte åker alls inte vet jag .. Mne Du kan inte svartmåla ett helt land med några Youtube video.. lura världen med dom gamla halapja bilderna..ser även AFGAN bilder under namnet kurd.. o det e inte Turkiet som dödade kurderna i halapja eller hur? ... ska man gå efter youtube så kan jag länka huuuur mycket video som helst om PKK och deras grymheter..

År det inte PKK som lägger bomber på bussar , varuhus, gator där det finns oskylldiga människor i stora städer i Turkiet? Är det inte PKK som smuglar in knark från Iran, Irak o säljer till ungdomar, barn och förstör deras liv? Vilket land står armarna i kors låter allt det här ska bara fortsätta?
en enkel fråga bara, om jag slår dig vad gör du? säger du varsegod slå mig igen? Turkiet slåss inte mot de civila utan mot terroristerna o dom heter PKK . och du försvarar de.. Förestän varför åker du/ni inte till "kurdistan" och krigar. vad gör du i Sverige? jag hammnade i denna blogg via min sambo som du hade länkat i nån forum. det är andra o sista besöket på denna blogg , för du tyligen länkar adressen överallt för att tjäna lite snabba stålar :))) och nu har du fått lite bidrag av mig som du kan skicka till K.Maras:))

Hmm, undrar om Kurdiska blomman kommer i publicera denna komentar, för det här handlar nåt som hon blundar för.. men jag kommer i alla fall skriva här ELLER nån annanstans.. Detta är ett problem sånna som dig gör så att våra barn inte kan vara kompis med vem som helst pågrund av härkomsten lägg ner skitsnacket för i helvete. De e du som e så ung som ska sattsa på fred o inte försöka få den uppmärksamheten du vill ha genom krig FATTA DET!!
Baris

Anonym sa...

Tabula Rasa sa..."Behåll dina inskränkta och oupplysta åsikter för dig själv tack, det är väldigt tydligt att du lever med stängda ögon och stängt sinne. Det är korkade personer som dig som vandrar runt som fånar och tror att allting är bubbelrosa och rosenrött. Ta reda på lite mer fakta innan du uttalar dig om något du uppenbarligen inte vet ett skit om!
Och här har ingen kritiserat det turkiska folket i sig, vi går inte runt och pekar finger på varenda turk på Istanbuls gator- "


Har du varit i Gazi mahallesi i Istanbul (Istanbul är största staden som ligger i västra Turkiet) åk dit o se själv ..en turk kan inte gå förbi där för att det är bara kurder som bor där och har byggt ett eget "kurdistan". så fort en polis bil åker förbi kastar massa maskerade hjärntvättade kurd ungdomar stenar o jag vet inte vad.. ja jag har sett allt detta när jag besökte en kusin som bor i närheten.

Har du varit i Taksim mitt i Istanbul och sett 1 maj firandet med PKK folk demostrationer för abdullah öcalan/BARN MÖRDAREN) där det stog poliser inte gjort ett skit tills dom började provocera o kastade stenar på poliser o poliser blev tvungen att slänga tårgas.. har du varit i Taksim där istanbul bornas kurder firade "nevroz" med sina kurdiska färgade tyggbitar mellan sina fingrar o sjöng kurdiska sånger och dansade, som deras turk kompisar dansade med,och det slutade utan problem.. har du sett det?

Har du varit i Aksaray/ Laleli?åk dit och undersök vilka som äger hundra tals hotell och fråga vilka de är. eller du behöver inte fråga ens för du kommer fatta direkt att dom är kurder, för de sitter och pratar kurdiska med sina kollegor hela dagarna.. inga bombar dessa hotell för att de är kurder.. Istanbul är 14 miljoner invånare och hälften är inflytade kurder.. jag har sett människor i istanbul, i izmir i, ankara som kan bara kurdiska språket och går runt med en tolk..

Ja du! ni som uppvuxen här i Sverige som inte gör ett skit om dagarna än att sitta vid datorn skriva massa skit om saker ni " hört" . Ni har inte sett ett skit än youtube klipp som döljer sanningen Och du/ni låtsats att ni vet mycket om problemet ...! och ni pratar så mycket skit och tror ni kan "befria kurdistan" bakom era datorskärmar.. jag orkar inte skriva mer för världen vet ju redan mycket om PKK och deras terror både mot turkar och kurder..
Baris

Anonym sa...

Evin, tro mig världen ser mer än va du kan se..
du sa.."När turkar våldtar" har du blivit våltagen? eller har du bara hört det?
din andra fråga.. "Varför är inte Turkiet terrorister?"
för att dom kämpar mot terrorismen..varför fick jag en känsla av dina hatiska ord :)att du har blivit olyckligt kär i nån turk som du inte fick för dina kurdiska föräldrar.. ?

du sa.."Kurder och Turkar har ALDRIG markera mina ord ALDRIG varit bröder och kommer ALDRIG att bli det."

Nej, håller med dig du har rätt, det kommer dom inte bli så länge det finns såna som dig och terrorister som PKK. min bästa vän är en kurd vi är som bröder o det kommer han bli tills jag dör.

KurdishFlower sa...

Baris -

Hej och välkommen till min blogg! ;)

Vad trevligt att du hittade hit!

Varför skulle jag inte publicera din kommentar? Tror du att du på något sätt gav mig svar på tal med ditt skitsnack?

Svar till det du skriver har jag redan besvarat innan, jag har som sagt inget emot turkar, jag har kusiner som är halvturkar, jag har kusinbarn som är halvturkar, jag hatar den turkiska regeringen och det står jag för!

Jag har inte på nåt sätt försökt starta ett krig här, förstår att du som turk förnekar allt det Fredrik Malm tar upp i sin artikel, förväntade mig inget annat.

Tackar för bidraget, ska skicka det till K-Maras direkt ;)

KurdishFlower sa...

När youtube ändå kom på tal ännu en gång:

http://www.youtube.com/watch?v=e5dpAtVHx7o

Om jag får hänvisa till ett videoklipp, en händelse som bara skett för en ca en vecka sedan. Turkiska civilpoliser bryter armen på en 15årig pojke för att ha protesterat mot den turkiska statens förbud mot kurder som velat fira det kurdiska nyåret "Newroz". Det kurdiska förtrycket i Turkiet är påtagligt och ingenting någon kan sticka under stolen med.

Inte bara jag och miljoner kurder, likaså armenier och syrianer som behöver bevittna det - den nyfikne kan vända sig till vilken människorättsorganisation som helst för att få sig en nys om att Turkiet toppar listan av de länder som systematiskt bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Anonym sa...

Yorumumu yayinlaman olgun bir davranis.Ben de tesekkur ederim. Burada yapmak istedigin sey bence yanlis olsa da herkese yolunda basarilar.
Baris

KurdishFlower sa...

Baris -

Jag gör inget fel, jag tycker att det är jättebra att Fredrik Malm belyser det som pågår i Turkiet, till och med du som är turk borde åtminstonde erkänna att Turkiets regering inte är den bästa precis, mänskliga rättigheter bryts dagligen, inte bara mot kurder.

Klart att jag publicerar ditt inlägg, varför skulle jag inte det för? Jag har inget att dölja eller skämmas över oavsett vad du än skrev för att försöka få mig att framstå som underlägsen på nåt vis.

Önskar dig lycka jag med, har som sagt inget emot turkar.

Känns som att du kommer att titta in då och då här, även om du inte erkänner det. Min blogg är som en drog som en person skrev en gång, man blir beroende. :)

Anonym sa...

Roligt att du säger att turkiska staten mördar förnekar kurdernas existens, bränner ner era byar o.s.v.
Turgut Özal var kurd och han blev både premiärminister samt president i TURKIET, att kurderna är i exakt samma poster som andra turkar, ministrar, sitter i parlamentet, har partier, högt uppsatta inom armen, komisarier, guvernörer, statsanställda för att nämna några. Är det så vi turkar för etnist rensning mot kurder, förnekar dom, bränner ner dom??? Nej du vi turkar har inget emot kurder. Och det där med att kurder skulle vara minoritet kan ni fett glömma. Man är inte minoritet när man är 11 miljoner kurder i Turkiet som består av 70 miljoner invånare. Däremot har ni 29 andra minoritetsgrupper. Hade vi verkligen behandlat kurder så illa som du påstår så hade minst hälften av kurderna rest på sig med inbördeskrig och kaos som följd. Glöm inte att det var Turkiet som du ogillar som tog emot 500 000 kurder (utan någon jävla hjälp från andra länder) när Saddam gasade dom. Hade vi inte gillat er som du påstår så hade vi bara behövt stänga gränsen och låtit alla dö.
Men en sak kan jag tala om för dig ge mig en pkk medlem som faktiskt är ansvarig för mer än 30 000 människors död så ska jag personligen göra samma sak mot honom som han har gjort mot bl.a. sitt eget folk. Glöm inte att pkk är mest aktiv i östra turkiet och dödar där. Min fråga är vilka bor i östra Turkiet? Ju kurder!! Din organisation dödar för fan ditt eget folk din dumma......

Anonym sa...

PKK kommer alltid att använda sitt rätt till självförsvar. Turkiets våld mot kurderna kommer aldrig att leda till fred. PKK har deklarerat många ensidiga vapenvilor i förhoppning om att lösa den kurdiska frågan genom fredliga medel men turkiet har alltid besvarat genom våld, genom att förtrycka, mörda och fängsla kurder. Kurderna har fråntagits alla sina medborgerliga rättigheter, sin identitet, historia, språk, kultur. Rättigheter som vi ser som självklara.
Så vem är det egentligen här som vill ha fred och inte krig?

Såsom all andra nationer har även det kurdiska folket rätten till att leva i frihet. Det kurdiska folket kommer aldrig att acceptera orättvisa.
Med tanke på turkiets attacker och försök att förgöra oss kurder kommer PKK alltid att finnas och så länge som miljontals kurder stödjer PKK kommer PKK aldrig att krossas.
Ha detta klart för er.

Anonym sa...

Anonym- Vem mördade Özal??

Anonym sa...

hej snälla va håller ni på kan ni inte sluta o diskutera politik. mina vänner politik e bara skit varför kan inte vi alla människor lever tillsammans vi lever en gång. jag e själv kurd men jag hatar ingen jag e så jävla trött på politik. jag har många kompisar som e från turkiet o vi har ingenting mot varandra. problem kan inte lösas genom att hata varandra eller döda varandra

Anonym sa...

" Minns du upploppen i Diyarbekir och Batman för 1-2år sedan, när Erdogan sa i direktsänd TV "Håll er inne imorgon, mina soldater kommer inte bry sig om det är kvinnor eller barn eller äldre, alla som är ute imorgon blir skjuta"

Har du nån videolänk till påståendet ?