11 april 2008

Otroligt löjligt!

Kan Turkiet komma undan med det här?

"2008-04-11 En turkisk domstol har dömt henne för terroristpropaganda efter ett tal vid Newrozfirandet i Amed i fjol.

En turkisk domstol har dömt den kurdiska politikern Leyla Zana till två års fängelse. Hon stod åtalad för att ha hyllat den fängslade PKK-ledaren Abdullah Öcalan i ett tal under Newrozfirandet i Amed (Diyarbakir) i fjol.I hennes tal sade hon att det kurdiska folket har tre ledare: Massud Barzani, Jalal Talabani och Abdullah Öcalan. Hon sade att dessa tre ledare har en speciell position i varje kurds hjärta. Nu har hon dömts till två års fängelse för terroristpropaganda.
Leyla Zana valdes in i det turkiska parlamentet 1994 och efter att ha svurit parlamentseden på turkiska gjorde hon ett uttalande på kurdiska. Dessutom bar hon ett pannband med den kurdiska flaggans färger på, rött, grönt och gult, en färgkombination som för tidpunkten var förbjuden i Turkiet, och är än idag mycket känsligt. Den gången dömdes hon till 15 års fängelse för samröre med PKK, något som hon själv förnekade..."

Fortsättningen kan ni läsa på:


http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=221

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1119555.svd

Nu är frågan, vad kommer EU och världen göra åt saken?

6 kommentarer:

Anonym sa...

En retorisk fråga. Turkiet har redan kommit undan med det.

Anonym sa...

Min åsikt är att så länge EU och USA inte har några intressen när det gäller norra Kurdistan struntar de i de mänskliga rättigheterna. Men frågan är vad kan vi kurder ge de, vilka intressen kan vi skapa åt EU och USA i nårra Kurdistan. Turkiet har ställt upp med många medel för USA och EU i alla tider, även om det har kostat många underbara liv. Men finns det något annat som vi Kurder kan ge till USA och EU i Norra Kurdistan????. Nu räcker det med att vi gett så många underbara liv, det är nog dags att EU och USA kommer på några intressen i norra Kurdistan. De är intelligenta och är målmedvetna, de hittar säkert något som Turkiet inte kan ge de, men Kurderna i norra kurdistan har.
Så snart de kommer på det kan de hjälpa oss Kurder i Norra Kurdistan med mäskliga rättigheterna och kan skydda oss mot den Turkiska fascistiska regimen, som de gjorde i Irak och Syd Kurdistan.

van Semyan sa...

Kolla Min blogg Gülay.
Jag har lagt upp en video på när
KURDISKA TJEJER ATTACKERAR TURKISK POLIS!!
Kacirma :D

Anonym sa...

Står man o propagerar för terrorism får man stå sitt kast tyvärr.

Anonym sa...

Det råder ju ingen yttrandefrihet i terrorstaten så det är väl inget ovanligt. Vi lever på tjugo århundradet men fortfarande fängslas man för sina åsikter.
Flera (typ nästan alla) kurdiska politiker har åtalats eller sitter fängslade i terrorstaten för att man har uttalat sig om den kurdiska frågan.

En av pappas vänner dömdes till 15månaders fängelsestraff av den "löjliga" anledningen att han hade besökt den kurdiska sångaren Ayse Sans grav och gjort om graven och detta kallar man för att "propagera för terrorism".
Så även att gå och besöka en död människas grav är det terrorism.
Det är nog dags för dem att börja slå upp begreppet terrorism i nån ordbok för att få sig en klar bild av vad det innebär.

Så än är det en låååång väg kvar till att terrorstaten skall demokratiseras. Vi kommer tyvärr se fler som sätts bakom lås och bom för sina åsikter..

Går att läsa här;
http://firatnews.com/modules.php?name=News&file=article&sid=40601

Anonym sa...

Är man dum så är man dum, inte fan hyllar man någon av dessa människor eller "ledare" som vissa kallar de. Öcalan har sålt sig till turkiska staten så som Talabani och Barzani sålt sig själva och låter sig styras av USA. Hur i helvete kan man hylla dessa?