13 september 2013

Från rörmokare till världsproblem.

Stamrenovering pågår på Bellmansgatan, såg denna bänk utanför huset som renoveras för tillfället. Tyckte det var lite skojigt! "Rörmokare bänk V.I.P"

Ett litet rörmokarekonstverk, tycker ni inte? 

Jag har funderat jättemycket på hur fantastisk människan är egentligen.
Om man bortser från allt elände människan skapar, så skapar även människan så otroligt mycket fint. 

Från jord till att få betong att flyga, helt sinnessjukt. Från stenåldern till att studera juridik?! Allt detta för att människan är så otroligt smart! Önskar att vi människor la ner mer tid på att skapa det fina och mindre tid på det fula och hemska. Jag önskar att jordens resurser användes till att se till att alla hade det lika bra, men det fungerar och händer bara i en drömvärld.

Jag önskar att alla oskyldiga barn som föds i detta nu hade samma möjligheter och rättigheter! Jag önskar att barn slapp svälta, att de slapp se krig. Inte bara barn, utan alla människor oavsett etnicitet och religion slapp se eländet! Men i detta nu, dödas ett eller flera barn i världen, barn svälter medan i-länderna tillverkar vapen och skickar ner till de drabbade områdena. 

Varför är det så svårt att hålla fred?! Borde inte människan har utvecklats mer än så vid det här laget? 
Det känns som att utvecklingen går ett steg fram och tre tillbaka. Allt det vi trodde var lämnat i historien, kommer sakta upp igen, och historien upprepar sig, gång på gång.

Vi blev alla utbildade om hur hemsk Hitler var, men ändå röstas SD in i riksdagen, vi lär oss inte av historien. Tekniken utvecklas, människan är otroligt bra på innovation, förnya och förbättra tekniken och samhället, men varför går vi tillbaka när det kommer till mänskliga faktorer?

Varför kan vi inte se varandra som olika individer och respektera varandra för de vi är?

Svaret är nog pengar, det är alltid pengar. När pengar kommer in i bilden glöms mänskligheten bort.
Även religion är en stor bov i dramat.

Tragiskt men sant.

Virrigt inlägg, tänk så många frågor en simpel bänk gjord av "skräp" kan väcka?!

Må väl.


Inga kommentarer: