08 juli 2008

Förbjuden kärlek.


Tänk er att ni fallit pladaskt för en person, men på nåt sätt tappat hoppet om denne/denna, gått vidare med kärleken gömd långt ner i hjärtat, så långt ner att ni trott att den varit begravd för evigt, så djupt att ni aldrig trott att den skulle komma upp till ytan igen..

Sen en dag, på din stora dag, då du ska till att gifta dig med någon annan, ser du henne/honom stå där framför dig..

Alla dina drömmar går i kras, du upptäcker att känslorna du begravt inte alls varit begravda särskilt långt ner och hela din tillvaro blir upp-och-ner-vänd på ett ögonblick!

När du sedan smälter allt och inser vad som är påväg att hända, inser du att det är försent att lämna bruden/brudgummen vid altaret för du är kurd och med allt det kurdiska du har i dig, förmår du dig inte att göra det otänkbara, det som är så tabu att din döda farfar till och med kommer att vända sig i graven..
Att kärleken är besvarad gör inte saken bättre.

Ditt hjärta går i tusen bitar, du står där och ler medans ditt hjärta gråter, med henne/honom vid din sida, på fel sida och det finns ingenting du kan göra förutom att fullfölja det beslut du en gång tagit, ett beslut du då trodde var det enda rätta..

Allting snurrar, snurrar, snurrar, du känner dig yr, du faller, faller, faller, så hårt..


Förbjuden kärlek..


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att allt händer av en anledning så att den människan gifter sig trots allt så kanske det är det enda rätta..

det var inte meningen att det skulle bli dem två för om man verkligen älskar någon då kämpar man tills man får ett svar.

Anonym sa...

Du är så duktig att skriva dina känslor. Det är inte så lätt ett beskriva sorgen men du gör det på ett bra sätt. Man blir så lätt blind av kärlekens sken. Jag kommer att läsa din blogg för det är jättebra.
Till Anne: Du har rätt Anne, allt man säger har hörts förut. Det finns ingenting under solen som inte har hörts förut. Vågar du säga någonting som ingen har hört förut? Vi alla är som papegojor(Anne också), alla generationer och individer följer samma vägar och repeterar samma kärleksord. Det är lika spännande, romantisk eller sorgfull i alla tider för människor som har förmågan att älska. Människans genetik och grund instinkter ändras inte så mycket genom tiderna. Skulle du känna mindre ont om du fick en panna i huvudet andra gången.

anna wintour sa...

Till Nanna
som skriver "skulle det kännas mindre ont om du fick en panna i huvudet för andra gången?

det är som att säga
skulle det kännas mindre ont vi högg av det ben de just hade sytt ihop? Kom igen vad är det för klycha efter klysha? Eller Nanna skulle det kännas mindre ont om jag drämde till dig med en flaska för andra gången? Om det inte gör det kom till mig flaskan väntar.

Jag ska inte vänta på att slå i pannan utan jag tar och drämmer till mitt eget huvud i väggen i stället.

Så här ligger det till egentligen. Samma person (gulay) drar till sig samma sort av människor. Man kan inte ändra på andra men man kan ändra på sig själv. Vad var det som du skulle velat göra annorlunda? Just den grejern gör du inte om hänger du med hur jag tänker?

Kärlek är definitivt inte blind man kan sätta på sig bättre glasögon. Bara man inser vilka fel man gjorde så har man redan en bättre skärpa på linsen.

Anonym sa...

att gilla en kille som inte gilar en tillbaka som kan möjligtvis gå runt och sagt grejer om en. och man fortfarande gillar honom
kommer det nånsin att gå över jag orkar inte mer hur kan jag glömma honom så snabbt som möjligt.

KurdishFlower sa...

Anonym 2 -

Äkta kärlek är ömsesidig, glöm aldrig det.
Sysselsätt dig, försök att inte tänka på honom.
Det finns många fiskar i havet, slösa inte ditt liv på att sukta efter en kille som inte vill ha dig..

Koppla bort allt vad kärlek heter och ägna dig åt dig själv och saker du gillar.