31 oktober 2012

HUNGERSTREJKEN i Turkiet! Var är svensk media?!

Det har pågått en hungerstrejk utanför Sveriges regering sen igår morse, ca 250 kurder har suttit där hela natten och sitter där fortfarande nu i den här kylen, men ingen reagerar?!
Hur kan detta komma sig?

Det är viktigare att skriva om vem som handlar begagnat eller inte på tex aftonbladet.

I nuläget pågår kanske den största hungerstrejken i Turkiets historia, ca 776 kurder hungerstrejar med krav på rätt till inflytande, sitt språk, demokrati, ett slut på den strukturella diskrimineringen av kurder i Turkiet och godtycklinga arresteringar. Organisationer som Amnesty har fördömet Erdogans tystnad i frågan men inte regeringar som Sveriges.
Den 12 september inleddes hungerstrejken på obestämd tid.

Det har nu gått 50 dagar!!!
För många av dem är tillståndet kritiskt, en del har förlorat synen, hörseln och fått kraftiga inre blödningar!

I decennier och åter decennier har det kurdiska folket ständigt kämpat för fred, frihet och rättvisa. Turkiska staten har vid varje tillfälle slagit ner önskemålen på ett mycket brutalt sätt.

Önskemålen är något som borde vara en självklarhet och rättighet  för alla människor som lever på den här planeten!

Att tala sitt modersmål, undervisa och utöva sina kulturella högtider och seder är inget som skadar någon annan!

Turkiet är och har alltid varit en psykiskt störd stat som förväntat ignorerat önskemålen, men vad är omvärldens (bort)förklaring?

Gick in på ABs app i min telefon imorse, där stod det om att Turkiets tålamod tryter 2023, att EU tappar Turkiet om Ankara inte beviljats medlemskap 2023, Erdogan tänker inte hålla fast vid den medlemsansökan som lämnades in 1987.
Oj, vilket hot?! Vilken nyhet?!
Hur kan ens EU fundera på att bevilja att medlemskap för ett land som Turkiet?! Hur kan EU blunda för det som pågår i landet?!

Vart är världen påväg?!

*OBS, texten ovan är omskriven av mig, delar av den är tagna från mina vänners status på FB.

Inga kommentarer: