19 oktober 2012

Inlägg från FB

Jag snubblade över en kommentar en kille vid namn Anders Svärd skrivit i en grupp som heter:
 "Nej till böneutrop i Sverige"

Han skrev följande:

"Tur att de "störda", främlingsfientliga och kulturrädda människorna som sitter här och öser ur sig sin trångsynta gnälliga tillvaro (förhoppningsvis) inte är många i det här landet. Dessa påstår att de vill rädda Sveriges kultur och bevara den, men samtidigt sitter de på McDonalds och trycker, och accepterar amerikanisering som förgiftar och gör tusentals av invånare så feta och sjuka att de dör i förtid. Eller köper sina iPhones och prylar som människor någonstans knappt får en veckas lön för motsvarande att tillverka (saker som motsvarar 1-2 årslöner för dem).
Och det är bara en bråkdel av influens av andra kulturer som Sverige haft senaste 100 åren.
Samtidigt ger dessa legitimitet åt ett parti där medlemmar menar på att kvinnor ska tvingas föda 2-3 barn per familj tidigt för att rädda den "svenska befolkningen och kulturen". Legitimitet till att sprida rädsla, okunskap och tänka med känslor istället för sunt förnuft baserat på intellekt och verklighet.

Jag ställer mig frågan hur det kommer sig att dessa människor blivit så korkade. Det om något borde oroa oss andra om vi får 5-10% rättshaverister i detta land som tar sig friheten att syssla med uppvigling och offentlig mobbing mot tusentals människor de inte känner, men ändå generaliserande fördomsfullt beskriver som ett hot.

Samtidigt åker flertalet av dessa gladeligen iväg till andra kulturer och myser årligen (något de då kallar semester) - bekostat av exploatering av natur och naturförstörelse, låglönearbetare som städar deras rum och serverar dem godis. För att inte tala om de massiva subventioner som bekostat deras flyg och nedskitning av naturen. Men det är väl också en del av den fina Svenska kulturen anser väl dessa?

Man kan lätt få för sig att dessa människor lider av något sorts storhetsvansinne där de tror att Sverige, svenskarna och vår "kultur" är vit som nyfallen snö. Sverige är ett pytteland med 9 miljoner människor som inte varit ett skit utan att tagit till sig kultur, influenser och invandrare. Ett land med ett minoritetsspråk som är tillkrånglat ordentligt där till och med tyskar har problem att få rätsida på det.

Hoppas dessa människor lyckas ta sig ur sin bittra hysteriska tillvaro och inse att det finns bättre saker att göra än att klaga och fortsätta leva i en bubbla av rädsla och ilska."

Bra skrivet!
Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!

2 kommentarer:

josefine sa...

vet inte hur jag hamnade på din blogg, men tyckte den var intressant och läste någonting om '' att vara tillsammans med en kurd'' och tyckte det stämde, bra inlägg iallafall! fin blogg! kram! :D

KurdishFlower sa...

Tackar Josefin, hoppas att du fortsätter läsa bloggen :)