19 augusti 2008

Intriger

Jag är så less på alla intriger som ständigt verkar uppstå kring mig och mitt liv, trots att jag försöker hålla mig på min kant och bara koncentrera mig på mitt.
Jag orkar inte med människor, jag orkar inte med intriger och jag bryr mig verkligen inte om någon annan än mig själv och min skola för tillfället, skolan är det enda som kretsar i mitt huvud, jag längtar verkligen. Ska bli skönt att bara koppla bort allt och alla helt och hållet och bara koncentrera sig på lagboken, har saknat det!


10 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en fin och känslig människa Gulay. Du ser ut som en snäll ängel utan baktankar. Kanske det är därför du blir sårad lätt. Tyvärr det är inte så lätt slippa jobbiga och elaka människor därför att de är överalt. De har makten att förstöra ens dag som jag fick uppleva idag. Idag fick jag höra obehagliga ord från en vän och kunde inte svälja än. De idioter tolkar snällheten som svaghet. Dumma människor uppfattar livet som en kamp där alla kämpar mot alla för deras personlighet är inte komplett. Det är viktigt för sådana krigsfärdiga idioter att ta övertaget.

anna wintour sa...

Ingen rök utan eld heter det ju så något måste du ha varit delaktig i om intriger sker kring dig.

Du behöver inte vara boven i dramat. Jag hatar också intriger och har skakat bort den typen av människor. Sådana kommer inte in i mitt liv mer.

anna wintour sa...

Till Nanna

Du är en perfekt förebild för Gulay. Säga att andra har makten att förstöra ens dag. Det är precis det Gulay behöver höra är att människor har makten över en och då är det ju kört för henne, om hon ska lyssna på dina svaga råd. Vad är det för sätt att tänka? Hur kan du ens lägga makten i andra människors händer? Hoppas Gulay inte tar till sig av dina råd som skulle få vem som helst att hänga sig.

Man ska inte lägga dessa saker i händerna på andra människor:
maken
värdigheten
glädje
sorg

Du ska själv ha makten över dessa saker.
Intrigmänniskor ska du hitta svaga punkter hos och trycka så de skriker så ska du se att de försvinner för gott. Det finns ingen i min omgivning som har kunna ta in mig i sina intriger utan att jag verkligen har tryckt dem på ömma punkter, fört in en kvast i arslet på dem och släng dem åt vargarna. Folk vågar inte skapa intriger med mig för de vet att jag har bättre för mig. Folk som vill ha intrig ska du skapa intriger åt så att de inte är sysslolösa. De är arbetslösa och beöver arbetsmarknadsåtgärder eller idiottillägg från förskringskassan.

En tjej skickade jag 100 kr i brev och sa till henne att köpa sig ett liv och gå ut ur mitt. Sedan dess vågar hon knappt hälsa på mig.

Nanna dina råd till Gulay låter så här.

Jag vet hur du känner själv har jag försökt begå själmord 3 gånger när mina grannar inte ville hälsa på mig. Prova begå självmord så förstår din omgivning att du ropar på hjälp.

Att du sedan tycker att hon är en snäll ängel gör att hon blir mer provocerad. Du dumföklarar henne totalt. Vem vill se ut som en snäll ängel utan hjärna. Då behöver folk inte köpa en toalett för man använder snälla änglar som toalett, visste du det?

Nanna kan inte du och Gulay hålla varandra i handen och sjunga vackra fredslåtar ihop kring en eld för att ge kärlek till världen. Hoppas också att era problem löses efter eran sista vers i sången. Ibland kan ni fälla tårar och le mot varandra.

anna wintour sa...

vad är det för en äcklig människa som kallar sig namuslu? Gulay du borde polisanmäla personen du har ju ip adressen. Din systers svärmor är min fasters dotter. Du är jursit se till att den där dåren f¨år betala skadestånd man får inte enligt lag sprida förtal.

Anonym sa...

Anne, du använder skyddslappar på fel ställe. Du sätter dem på dig själv istället för din isländska häst, därför är du trångsynt och har tunnelseende. Du argumenterar dina åsikter oberoende av texten som jag skrev, därför blir allt du säger osammanhängande.
Egocentriska människor (till ex. Anne) tänker och beter sig på ett annat sätt än omtänksamma och snälla människor(till ex. Gulay och jag). De börjar prata utan att lyssna, drar förhastade slutsatser och dömer snabb. Om Anne märkte ordet ”vän” i texten och visste ordets egentliga innebörd, skulle hon förstå vad jag menade. Jag pratade inte om en granne, en människa som jag råkade träffa på öppen gata eller vem som helst. En vän är någon som har betydelse för mig och en betydlig vän har makten att förstöra för mig. Det är ingen hemlighet och det är livets realitet. Annars skulle jag inte kalla en människa som vän. Kan du inte förstå skillnaden? Jag kan lita på en vän och sedan denna kan göra mig besviken, då är min dag förstörd. Vad har det här att göra med ”att lägga makten i andra människors händer”? Du kunde lika bra skriva om vädret eller renarnas sexliv.

anna wintour sa...

När någon tilltalar mig abla så går mina tankar tillbaka till turkiska filmer där man kallar bordelmamman för abla. Om jag är abla vilka är de som kallar mig abla?

Abi låter inte så men abla för alltid mina tankar till de filmerna. Men det är inte ditt fel att abla förknippas med bordellmamma och slamporna omkring dem.

Ablasi

anna wintour sa...

Till Nanna

Säg mig vad du har gjort för samhället för att få kalla dig snäll? Du kan ju inte stå där och tycka synd om dig själv och tro att bara därför är du en snäll människa.

Vad vet ni om vad jag gör för samhället? 1/4 av bloggens inkomster varje månad går direkt till välgörenhet. Vad gör ni för världen du och Gulay?

zirlamayla snäll oldular (gulay översätt denna text till svenska)

Så varje turksik arabesk snack blir för er snällhet.

Tänk på turkiska filmer där de säger bak ben agliyormuyum. (titta jag gråter inte, medan de gråter)

Nanna låter som om denne är direkt tagen ur en turkisk billig 80 talsfilm där de gråter när de talar, för de är ju så snälla.

Kring elden när Gulay gråter så vill jag att Nanna tar hennes händer och säger gråt inte titta på mig jag gråter inte, fast med tårar i ögonen. Hoppas att deras tårar kan duga till något annat än självömkan.

Har dina grannar börjat hälsa på dig sedan du försökte begå självmord?
Jag tror inte ens att de vet vad du heter om jag ska vara ärlig. När de ser dig undrar de när du flyttade in för att de knappt känner igen dig. Så ser människor som sårar dig ut. Så sätt inte makten i händerna på människor för människor är inte så omtänksamma att känna det du känner. Jag vill bara förklara hur tomt det är att ens bry sig då ingen annan bry sig. Jag är dessutom mogen för min ålder och vet mer än de flesta om hur mänskligheten fungerar.

KurdishFlower sa...

Jag vill bara påpeka att jag varken är ledsen eller mår dåligt över något, jag trivs jättebra nu då mina öron och ögon är långt borta från alla intriger.

Visst finns det vänner som huggit en i ryggen, men det har bara gjort en starkare och mer på "hugget", man lär sig av sina misstag här i livet. Det blir inte lika lätt att såra mig igen efter första gången då den människan som sårat mig tappar värde i mina ögon och min relation mot denne blir likgiltig, och en person som jag inte bryr mig om, kan inte såra mig.


Anna

Jag vet inte vem människan som kallar sig namuslu är, jag ska kolla upp det där, vilka människor! Min systers svärmor befinner sig i Turkiet med sin make.


Nanna

Tack för dina snälla ord :)
Jag är ingen ängel, men jag behandlar människor så som jag själv vill bli behandlad själv, detta kan ibland leda till att människor inte alls är som man tror och man blir besviken.

Anonym sa...

Till Anne:
Själva min existens är ett stort bidrag för samhället, det kan du inte mäta med pengar. Kanske pengar betyder mycket i din lilla värld men det finns mera. Vem frågade dig om du skänkte pengar eller inte till välgörenhet? Du dyker upp själv och skryter om sånt, det är alldeles osammanhängande. Man hjälper inte folk för att sedan skryta om. Vad väntar du på dig ska vi applådera? Dina råd och anvisningar bevisar att du tänker och beter dig som tonåringar. Det finns inget bevis att du är mogen för din ålder. Du skulle inte försöka att bevisa din mogenhet upprepande gånger om du inte behövde bekräftelse. Nu ska du höra sanningen : du är ingen mogen kvinna utan du beter dig som en tonårig flicka.
Till Gulay:
Jag vet inte vad man ska göra med den här häxan, hon dyker upp överallt och tar alltid huvudrollen. Det finns roligare saker att prata om än läsa Annes påhitt, eller hur. Jag vet att det dyker upp en häxa där det finns en snäll ängel . Min fråga är: vem är häxan och vem är ängeln? Om Anne svarar rätt ska hon få huvudrollen igen och alla ska applådera henne.

anna wintour sa...

Till Nanna

Vad har du gjort för samhället? visste du att av 100 frågor så är 99 av svaren pengar. Ja jag vill ha applåder för jag anser att jag är näst intill en kunglighet när jag donerar pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Detta i form av att jag många gånger deltar i välgörenhetsmiddagar och pengarna går till välgörenhet då.

Jag är varken en ängel (toalett, gulay mm) eller häxa (nanna, pest, demon, kritiker mm)
Jag är bara underbara Hertiginnan med hjärta på rätt ställe och mogen för min ålder. Jag har det finaste hjärta man kan få tag på.

Förresten Gulay varför kommenterar du inte i min blogg? Är du rädd för att mina kommentarer är så många att du vill fylla ut din blogg? Kommentera i min blogg så att folk hittar till dig oftare.