05 maj 2008

Rättegången mot Tubays Make.

Nu är datumet äntligen satt, rättegången kommer att äga rum den 12:e maj.

Känns tungt, men skönt på samma gång, äntligen ska vi alla få svar på våra frågor. Hoppas att han är ärlig och verkligen berättar sanningen för oss, så att Tubay får ro i sin grav. Jag tror inte att hon riktigt får ro förens allt är klart, att hon "hänger" kvar här omkring fortfarande på nåt vis. Om det nu finns en "andra sida" efter döden, så finns Tubay någonstans mellan oss och den andra sidan, hon vill nog inte riktigt korsa vägen, allt är ju så pass oklart ännu; vårdnaden om Iza, rättegången m.m


Satt och tittade på begravnings dvd'n igår, det känns fortfarande overkligt, jag har nog inte riktigt förstått att hon är borta ännu, känns som att jag bara "lånar" Iza för en stund när jag är och hälsar på, att Tubay kommer att dyka upp när som helst, det kommer ta lång tid innan man inser det som har hänt, innan allt smälter in på riktigt.


Min syster drömde om Tubay för ett tag sen, hon hade kommit och pussat och kramat henne och frågat efter Iza, tagit Iza i sin famn, gosat med henne en stund och sen försvunnit..

Jag har inte drömt om henne en enda gång sedan detta hände, å andra sidan så har jag varit rädd, rädd för att Tubays "ande" ska besöka mig, ett medium sa att "andar" inte besöker någon om de känner att denne är rädd, ett tag sov jag med lamporna tända efter beskedet om hennes död.. Konstigt egentligen, borde inte vara rädd, men antar att jag måste acceptera att hon verkligen är borta om hon nu skulle "besöka" mig. Låter knäpp, har nog blivit lite knäpp.

Må hon vila i frid. :(



Vad jag svamlar nu, är helt slut i hjärnan efter senaste tidens "tumult", antar att allt hinner i fatt mig nu, det är därför jag inte har haft en större lust att skriva i bloggen, vill inte skriva bara för skrivandets skull heller, då blir det bara massa trams.

11 kommentarer:

ELL sa...

Ja, det är alltid skönt att få klarhet, hur hemskt det än kan vara att höra det. Jag önskar jag kunde ge er styrkan ni behöver för att orka igenom det som kommer.

Anonym sa...

hej..jag hoppas att han får stor straff och att han talar sanning..om han är nog MAN talar han sanning..
allah size sabir versin..

KurdishFlower sa...

Vi har vår lilla styrkekälla - lilla Iza :)

Tack för er omtanke, det värmer.
Om han är mänsklig och besitter samma känslor som jag och resten av den "normala" befolkningen, då kommer han att lida till den dagen han dör för det han har gjort sin fru och sin lilla dotter.

Tragiskt, önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden så att Iza kunde växa upp i ett lyckligt hem med både mamma och pappa..

Anonym sa...

Man vill ju bara förstå varför!?! Varför gjorde han de?!? Hoppas att man får ett svar. Vad som verkligen hände. Om han nu talar sanning... Hoppet är det sista som lämnar oss. Du är en klok kvinna. Att du ändå kan säga att du skulle vilja vrida tillbaka tiden. Man slösar bara energi på att hata och man kommer ingenstans. Han är inte värd den energin heller. All styrka till er. Och ta hand om lilla Iza.

Anonym sa...

"Om dumhet ändå kunde göra ont skulle världen vara så mycket bättre." Ett Ordspråk. Hoppas att han förstår vad han har gjort mot sig själv och andra. Framför allt mot sina barn. Som nu varken har mamma eller pappa.

Anonym sa...

Hej gumman. Skönt att ett datum är satt. Och jag hoppas precis som du säger; att han är ärlig så vi får veta "sanningen" om allt som har hänt.

Kan inte heller förstå riktigt.. Undrar när jag kommer göra det. Om några månader? År? Någonsin?

Kram.

KurdishFlower sa...

Unni -

Det känns skönt, men det gör ont, jag är så orolig, vi har blivit varnade för starka bilder som kommer att visas på rättegången.. Jag håller på och förbereder mig psykiskt för bilderna redan nu.

Kollade på TV4 Upplands nyhetssändning, de visade en bild där, på hur dom hittade Tubay, var som en kniv i hjärtat..

Puss..

Anonym sa...

hej jag undrar om du vet ifall det kommer vara stängda dörrar på rättegången?

Anonym sa...

Dilaver prata sanning? ummm hallå!
Han har redan gett en helt osanolik berättelse att de har bråkat och " Till slut brister det bara i mig så då tar jag i hennes hår och lägger min högra hand på hennes mun. Vi faller till golvet och sen blir allting bara svart för mig." Han påstår alltså att han svimmar, herregud vilket skitsnack om han hade svimmat hade Tubay levat idag för man kan liksom inte strypa syretillförseln i medvetslöst tillstånd. Sanningen är att han dödade henne för att han blev förbannad, om han sedan svimmade efter detta när han fattade vad han har gjort är en annan femma, men det hände defenitivt inte under bråket.

Anonym sa...

Gülay.. många finns bakom er .. på rättegången kommer alla ni vara i våra tankar och hjärtan.. alla hoppas att han får den straffen han förtjänar..
stor kram från alla i Norge som vet om tubay..
burda hepimiz arkanizdayiz ve sizleri düsünüyoruz..
Stor kram från alla oss från Norge (oslo)

Anonym sa...

Hej, känner inte dig, men känner typ Dolce. Jag kan inte ens förmå mig att ens tro att jag vet hur ni känner, men jag kan tänka mig, om ens det. Fan vad hemskt, gråter nu. Vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att ni måste vara starka och som du nämner, finnas där för Tubays dotter Iza. Hon kommer säkert att växa upp med mycket kärlek från alla ni underbara människor som ser henne som en plikt för er. Ber Gud att svinet får vad han förtjänar.