31 januari 2007

Just a day in the hood..

Man vill nästan inte läsa vad som står i tidningen längre, man får kalla kårar och undrar var människan/samhället är på väg egentligen. Det blir värre och värre för varje dag som går, visst fanns det psykopater förr i tiden, men det känns som att de hörs och syns mer nu. Detta var i alla fall vad som fanns att läsa idag:

"Tortyren kulminerade när 53-åringen fick sitt högra lillfinger avskuret med hjälp av en sax. Blödningen försökte man hejda genom att trycka mannens hand mot en glödhet kokplatta. Efteråt tvingades han att äta delar av sitt finger.Krossade mannens knäVid ett annat tillfälle krossades hans knä med en hammare. En annan gång riktade gärningsmännen en pistol mot mannens huvud, tryckte av, men vapnet klickade.– Det här är något av det grövsta jag har upplevt under min tid vid polisen, säger Eskild Bossen, kriminalchef i Tønder till JydskeVestkusten.I går häktades två av gärningsmännen, skriver tidningen. Den 15-årige misshandlaren har placerats på institution."

Hur kan man göra detta mot en annan levande varelse? Hur kan man ha så mycket ondska i sig? Det är för mig helt ofattbart, fruktansvärt! Tydligen handlade detta om en knarkskuld, och tydligen hade mannen inga pengar att betala tillbaka, för vem tar risken att bli så hårt misshandlad frivilligt? Eller är det kanske så att knarkare är så illa tilltygade i skallen att de helt enkelt struntar i konsekvenserna, och lägger ner allt de har på nytt knark istället för att betala tillbaka en skuld? Vad är syftet med att göra något sådant? Skrämma?

Jovisst, men borde han inte ha blivit tillräckligt rädd vid det första tillfället då han fick sina knän krossade?
Även detta kunde man läsa;

"Den då 15-årige pojken som höll i kniven åtalades för mord. Men Huddinge tingsrätt menar att bevis saknas för att han hade uppsåt att döda. Han dömdes istället för dråp till sex månaders sluten ungdomsvård. 16-åringen ska också betala närmare 130 000 kronor i skadestånd till den dödade mannens anhöriga. De tre andra åtalade pojkarna som är mellan 16 och 19 år åtalades för grov misshandel. Två av dem, en 17-åring och en 19-åring, friades i dag helt från brott. Den tredje, en 16-åring, dömdes för misshandel till ungdomsvård. Enligt tingsrätten är det fortfarande oklart exakt vilka, och hur många personer som deltog i misshandeln."

SEX MÅNADER!! Ni måste skoja?! Sluten ungdomsvård?! Med andra ord, en lyx-semester bort från förortsbetongen. Var den där mannens liv bara värt 130 000 kr och 6 månaders sluten ungdomsvård? Tror staten verkligen att den här killen kommer att lära sig en läxa på ett ställe där de äter bättre mat än skolbarnen?! Ett ställe som kostar oss skattebetalare massa onödiga pengar? Ungjäveln borde få sitta på ett fängelse i turkiet, och känna på vad fängelse är på riktigt, lära sig en läxa för livet.

Det sägs att "monster" inte existerar i verkligheten, bara i fablernasvärld - Nej, det stämmer inte! Vi är tyvärr omringade av dessa, omedvetna om vad de är kapabla till och när de ska slå till nästa gång, dessa tickande bomber..

Men om man ska in på detta lite djupare, och hitta det verkliga problemet, bekämpa detta från roten, så är dessa barn bara offer för samhället, de är lika mycket offer som den misshandlade och den mördade,
samhället bär ansvaret för uppkomsten av dessa "monster". Hur kan det gå så långt att en 15-åring kan syssla med verksamhet som denna helt obemärkt? Samhället har övergett dessa småglin som sen värvas och skolas till att bli monster. En 15-åring har ingen "verksamhet", han är bara ett verktyg, en kugg i maskineriet, han är redan ersatt liksom. Vart var föräldrarna, vart var lärarna, var höll alla vuxna hus någonstans?! Det är samhällets, politikernas skyldighet att ta hand om sina medborgare, särskilt de unga, barnen. Det system vi har nu, håller inte. Så länge ingenting görs, kommer vi att fortsätta få läsa dessa tråkiga nyheter, tyvärr..

Inga kommentarer: