02 oktober 2010

Grattis!!

Världens bästa Mehmet har äntligen hittat en underbar tjej att gifta sig med, och det är inte vilken tjej som helst, det är en av mina vänner!
Stort GRATTIS!
Ser fram emot bröllopet!
Må gud skydda er mot alla onda ögon!

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej
ingen uppdatering på lönge. hur är det med dig? hur går graviditeten?

Anonym sa...

Hej Gulay,

Hittade din blogg av en ren slump medan jag sökte på kurdiska bloggar i Sverige.
Har läst igenom en del av dina inlägg och på så sätt fått en inblick av dig och dina tankar och åsikter om det mesta.
Jag är en tjej som kommer från turkiet, Erzincan, där jag egentligen har mina Kurdiska rötter. Men pga all assimilering och integration har jag tyvär aldrig kunnat lära känna den Kurdiska kulturen, minst så språket. Vi har varje sommar åkt till Turkiet och bara upplevt den goda sidan av Turkiet och människorna där nere.
Nu har jag träffat en Kurdisk kille och med tanke på att jag alltid har väntat på min MR Right så har jag varit väldigt bekymmrad och tveksam om jag ska ingå ett förhållande eller inte med honom. Har är väldigt insatt i den Kurdiska politiken, kulturen, and you name it. Vet inte kanske en nationallist om man säger så. När jag läste igenom dina inlägg märkte jag att även du har sådana värderingar som honom.
Tror du(som själv är en kurdisk tjej) att en "turk" och en kurd skulle fungera ihop då menar jag inte bara ett förhållande utan i ett äktenskap?
Jag känner att vi klickar bra ihop, vi trivs i varandras sällskap. Vi gillar samma saker, vi pratar samma språk och allt det där. Men när det kommer till vissa grejer som kurd-turk, då säger han helt öppet att han verkligen ogillar turkar, och trivs inte att vara i Turkiet.
Och då, då blir jag orolig och funderar över hur vi hade fungerat tillsammans i ett äktenskap. (Trots att jag också har Kurdiska rötter egentligen) vad ska våra barn heta, något Kurdiskt eller Turkiskt? kommer han aldrig att vela åka till Turkiet hälsa på mina släktingar? kommer hans familj och släkt "trycka ner" mig och för delen honom för att han inte har tagit en san sina egna? Vem kommer att få offra ?
Det blev många frågor till dig och jag skulle vara väldigt tacksam om du kunde besvara mig på något sätt så att jag kan få veta hur en tjej från hans "folk" tycker om vår situation.

PS: Läste att du är gravid, hoppas verkligen att du får genomgå en skön graviditet och få din bebis i din famn utan allvarliga/svåra tider på vägen dit.

Ha en fortsatt trevlig dag, och hoppas att jag inte tog allt för mycket tid och var besvärlig :)

KurdishFlower sa...

Hej Erzincantösen,

Jag har kusiner som är gifta med turkar och det fungerar perfekt, jag köpte till och med kläder med kurdiskaflaggan på till deras dotter och lät henne ha den, och vår eniste sa ingenting.

Så visst kan det fungera, men du är ju inte turk, du är ju kurd, även om du inte kan språket, det går alltid att lära sig. Jag har sysslingar som hämtat sina fruar från turkiet, som är kurder men inte kunde kurdiska när dom kom hit, men nu kan dom bättre kurdiska än mig.

Jag tycker att du som kurd faktiskt borde ta dig tiden att lära sig språket. Skulle ni gifta er och få barn så tycker jag ni ska prioritera kurdiskan först när ni får barn, mina föräldrar pratade aldrig turkiska med mig, men jag kan skriva och prata turkiska bättre än kurdiskan, för turkiskan är lättare än kurdiskan, därför ska man alltid ha kurdiskan som grund.

Det är aldrig försent att lära sig något nytt, särskilt inte något som är så viktigt som detta.
Man ska veta sina rötter och man ska absolut inte kalla sig turk, för du är inte turk, kalla dig hellre svensk. :)

Tackar så mycket för gratulationerna! Jag hoppas att det ordnar sig, och det gör det säkert, så länge ni möter varandra på halva vägen.